Verdensarven RørosOm nettstedet

Om nettstedet

www.verdensarvenroros.no er et nettsted som presenterer verdenkulturminnet Røros digitalt, gjennom film, foto, litteratur og artikler.

Nettstedet er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom Sør-Trøndelag Fylkesbibliotek, Røros Folkebibliotek og Rørosmuseet. De tre samarbeidspartene er ansvarlige for alt innhold på nettstedet. Prosjektet er støttet av Kulturnett.no og Norges Forskningsråd ved Høykom. Design, publiseringsløsning og film er utarbeidet av Klapp media As.

Både bilder og filmer på nettstedet ligger i høy oppløsning, og fungerer best på bredbåndstilknytning høyere enn 2 Mb/s. Det kan ta noe tid å laste ned disse elementene med lavere tilknytingshastigheter.

Verdenarvstedet Røros er et omfattende tema å presentere. Vi har gjort et utvalg av stoff på dette nettstedet. Vi har prøvd å presentere noen hovedtrekk og eksempler som illustrerer både hva verdensarven er og historien som har ført fram til dagens verdensarvsted. Vi er svært glade for å få tilbakemeldinger på nettstedet, både om utvalget av stoff og eventuelle feil og mangler.

Tilbakemeldinger kan sendes til: webmaster@rorosmuseet.no


Dette nettstedet er et samarbeid mellom Sør-Trøndelag fylkesbibliotek, Rørosmuseet og Røros folkebibliotek.
Røros kom på UNESCOs liste over Verdensarvsteder i 1980, se også Riksantikvaren.
Innholdet på nettstedet er beskyttet i henhold til opphavsrett. Bruk er ikke tillatt uten rettighetsklarering.
Finansiert av Kulturnett.no og Norges Forskningsråd ved Høykom.